Pridruži se

Azelainska kislina proti mozoljem in pigmentaciji

2015-06-24 03:34:34 0 Avtor: Likopen Prebrano: 3374
Azelainska kislina proti mozoljem in pigmentaciji

Azelainska kislina je naravna sestavina, pridelana iz pšenice. Uporablja se za zdravljenje aken, kot belilno sredstvo za kožne madeže in pigmentacije ter pri lajšanju simptomov rozacee. 

Azelainska kislina deluje na kožo antibakterijsko in keratolitično, vzpodbuja normalno obnovo in rast kožnih celic. Zaradi tega se največkrat uporablja pri zatiranju vnetnih aken in preprečevanju nastajanja novih komedonov. Azelainska kislina ima podobne učinke kot topični retinoidi, vendar pa prinaša manj stranskih učinkov kot so suhost, luščenje in rdečica. 

Pigmentni madeži in azelainska kislina

Ker učinkovito zavira tirozinazo, encim ki je odgovoren za nastanek melanina, se pogosto uporablja za odstranjevanje pigmentnih madežev in rjavih lis v belilnih kremah. Sestavina je nadomestila hidrokinin, nekdaj najbolj priljubljeno sredstvo proti pigmentaciji, in ki je v Evropi prepovedan. Rezultati na koži pa so enako uspešni poleg tega pa azelaična kislina ne povzroča prevelike občutljivosti na sonce in draženja kože. Nekatere študije kažejo, da lahko pomaga zmanjšati rdečico, lezije in vnetja značilna za rozaceo. 

V močnejših koncentracijah je na voljo na recept v zdravilu proti mozoljem Skinoren. V koncentracijah do 10% pa v mnogih kozmetičnih izdelkih proti mozoljem in belilnih kremah. 

Stranski učinki so zelo blagi, lahko se pojavi rahlo pekoč in neprijeten občutek na koži, vendar pa z daljšo uporabo izgine. Na začetku lahko  nanesemo kremo redkeje, toliko da se koža privadi. 

Izdelki z azelainsko kislino v trgovini Likopen:


naroči se na e-novice

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt