Pridruži se

Kojična kislina za enakomerno, svetlo in sijočo polt

2016-12-05 10:00:08 0 Avtor: Likopen Prebrano: 2393
Kojična kislina za enakomerno, svetlo in sijočo polt

Nepogrešljiva v azijski kulturi bele in enakomerne barve kože

V svetu kozmetike se kojična kislina uporablja predvsem za svetlenje pigmentnih madežev sive do rjave barve, ki nastanejo zaradi nezaščitenega izpostavljanja soncu. Poleg tega pomaga k enakomernejši polti v primeru pegic in starostnih peg ter melazme. 

Kojična kislina je zelo priljubljena v zvezdniški srenji in v azijskih deželah (bela polt azijskih žensk) saj deluje pomlajevalno, izravnava barvni odtenek kože, bledi madeže, odstranjuje odmrle kožne celice in odvečno maščobo.

Kojična kislina je naravna sestavina, ki jo pridobivajo iz več vrst gliv, s skupnim imenom Koji. Je stranski produkt fermentacije japonskega riža pri proizvodnji riževega vina (sake).

Učinki kojične kisline na pigmentne madeže in neenakomerno polt

Koncentracija kojične kisline je v kozmetičnih kremah običajno 1%, v produktih, ki jih lahko pustimo na koži. 

Ko jo nanesemo na kožo, kemične sestavine v kislini začno vplivati na melanocite in se vmešajo v produkcijo melanina. Melanin je kožni pigment, primarno namenjen zaščiti kože. Zaradi njega se koža obarva, nastanejo madeži. Kojična kislina zmanjšuje proizvodnjo melanina z zaustavljanjem encima imenovanega trionaza. Trionaza je odgovorna za nastanek reakcij v melanocitih, kjer se proizvaja pigment.

S kojično kislino boste dosegli:

  • enakomernejšo polt na obrazu
  • bledenje pigmentnih madežev
  • bolj sijočo polt
  • odstranili odvečne odmrle kožne celice

Kdaj bodo madeži izginili in koža postala enakomernejša?

Kdaj bodo vidni uspešni rezultati je odvisno od vsakega posameznika. Prvo izboljšanje je običajno vidno že po treh tednih do meseca dni. Včasih je potrebno nadaljevati tja do tri mesece, da izginejo vsi kožni madeži. Uspešnost je velika. 

Ali je kojična kislina varna? 

Pred kojično kislino se je množično uporabljal hidrokinin, ampak je pogosto povzročal draženje kože. Kojična kislina velja za bolj nežno sestavino. A vendar se lahko pri občutljivih tipih kože pojavi nekoliko srbenja ali rahla rdečica. Je naravna sestavina in celotno gledano varna za uporabo. Slabost te kisline je obstojnost. V stiku z zrakom ali soncem se rahlo obarva in izgubi učinkovitost. Zato se jo uporablja samo ponoči, v naši kremi proti pigmentnim madežem pa je pakirana v zrakotesne vrečke za enkratno uporabo. 

Kreme s kojično kislino

Finibus Terrae Lycocream krema proti pigmentnim madežem s kojično kislino

30 dnevna terapija za posvetlitev pigmentnih madežev, enakomerno in sijočo polt. Vzpodbuja obnovo, koža postane svetlejša in enakomernega odtenka. Vsebuje azelainsko, kojično kislino in arbutin, hkrati pa kvalitetno vlaži kožo z glicerinom.


Pri uporabi kreme proti pigmentnim madežem ne pozabite tudi na zaščitno kremo s faktorjem najmanj 30, priporočljivo 50. S tem bo odstranjevanje kožnih madežev uspešno in popolnoma varno. 

Podobno kot kojična kislina deluje tudi azelainska kislina, ki hkrati učinkuje tudi proti mozoljem. 

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt