Pridruži se

Ali vaša koža zares potrebuje posebno kremo za obraz po 40. ali 50. letu?

2016-11-07 17:11:17 0 Avtor: Likopen Prebrano: 7295
Ali vaša koža zares potrebuje posebno kremo za obraz po 40. ali 50. letu?

Če tudi vas begajo različne vrste krem za obraz in proti gubam, za po tridesetem, 40. ali 50. letu, potem preberite zakaj je to tako nepomembno, in na kaj morate zares gledati, ko kupujete vlažilno kremo proti gubam.

Nikoli ne izbirajte kreme za obraz glede na vaša leta. Vlažilno kremo kupite na podlagi vaših potreb.

Obstaja vse več krem za obraz za katere trdijo, da so posebej prirejene za vaša leta, pa naj bo to po 40 ali 50. letu. Vendar kako naj proizvajalec ve, kakšno kožo imate. Razkrili vam bomo kaj je najbolj pomembno pri izbiri dobre vlažilne kreme za obraz.

Veliko izdelkov obljublja, da so posebej primerni za določeno starostno skupino, za zrelo kožo ali celo za določena leta. A vendar se morate zavedati, da vaša starost še ničesar ne pove o vašemu tipu kože, morebitnih težavah s kožo ali potrebah. 

Resnica je, da ima lahko nekdo v 50. letih iste težave s kožo kot nekdo pri tridesetem letu. Mastna koža, občutljiva ali suha koža ne izbirajo let in prav lahko se naredi, da če imate suho kožo v 30 letih, da jo boste imeli tudi kasneje. Nasprotno, mastna koža ni samo v domeni najstnikov, ampak se z njo lahko srečujejo osebe v zrelih letih. Tukaj so še pigmentni madeži, ki se lahko pojavijo zgodaj, ali pa nikoli, sploh če ste lepo skrbeli za kožo. 

krema za obraz po 50 letu zrela kožaNe glede na vaša leta, pričnite s pravilno nego vaše kože čimbolj zgodaj, tako boste upočasnili vidne procese staranja in izboljšali ten kože, zakrili gubice in ohranjali vašo kožo bolj napeto in gladko. Najbolj pomembne so sestavine, ki se nahajajo v kremah, in delujejo ne glede na to, koliko ste stari. 

Verjetno niste nikoli pomislili, da je določena zelenjava in njene koristne sestavine, dobra samo za ljudi do tridesetega leta? Če je nekaj dobro za vaše zdravje ali kožo, velja to tako v 30. ali po 60. letu. 

Kaj vaša koža zares potrebuje, ne glede na leta

A kaj je tisto kar vaša koža res potrebuje? Katera je za vas najboljša krema za obraz, boste določili glede na vaše potrebe. Ali je vaša koža suha, občutljiva, mogoče preveč mastna? 

Ne glede na to, pa bodo sestavine, ki ohranjajo mladostno kožo enako učinkovite ali jih boste začeli uporabljati pri 30. ali pri 50. letih. Morajo pa vsebovati vsaj naslednje elemente: 

  • Antioksidanti - kot so pomembni v prehrani, tako so nujni v kremah in ščitijo kožo pred prostimi radikali, ki dnevno ali čez čas slabšajo kožno strukturo in povzročajo propad kolagena. Pomagajo pri obnavljanju kolagena, da koža ostaja napeta in čvrsta, pomagajo pri celjenju kože pri poškodbah od sonca ali slabe nege.
  • Koži identične sestavine - vlaženje, ki bo napolnilo in vlažilo suho kožo najdalj časa. Vlaženje ščiti kožo pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo ter s tem povezanimi problemi.
  • Krema z UV zaščito širokega spektra - ne pozabite, prezgodnje staranje kože v največji meri povzroča nezaščiteno izpostavljanje soncu. Naše vlažilne kreme za obraz vse vsebujejo SPF faktor od 10 do 50+,
  • Sestavine, ki skrbijo za določene tipe kože

Oglejte si kreme za obraz:


Krema je tako lepo dišala, da sem jo morala kupiti...

Na žalost tudi izbira kreme glede na vonj, ne bo nič pomagala k boljši koži in negi. Vonjave so dodane z raznimi parfumi ali naravnimi sestavinami, ki niso nujno ustrezni za vašo kožo. Sestavine kot so mentol, kafra ali limona lahko poleg vonja povzročajo tudi draženje kože. Nevtralen do blag in prijeten vonj kreme bo zadostoval in zagotavljal, da v kremi ni morebitnih škodljivih snovi.

Da bi preprečili zgodnje nastajanje gubic in druge znake staranja kože upoštevajte

  1. Ne izpostavljajte se sončnim žarkom po nepotrebnem. Poleti se zadržujte v senci, predvsem v času najvišjega UV sevanja. Stalno bodite zaščiteni z zaščitno kremo s faktorjem.
  2. Izogibanje se dražečim sestavinam, kajenju in pitju čezmernih količin alkohola
  3. Izogibajte se cenenih izdelkov za nego kože, brez potrebnih sestavin kot so antioksidanti, hkrati pa vsebujejo parabene in druge škodljive snovi
  4. Hrana je pomembna. Hrana bogata z vitamini in minerali bo vplivala na vaše počutje in tudi zdravje kože

Kako vam lahko pomagamo pri izbiri kreme za obraz

Preverite našo ponudbo krem in čistil razvrščenih po kategorijah, kot so občutljiva koža, pigmentni madeži ali aknasta koža in izberete vašo najljubšo kremo. Vsi naši izdelki vsebujejo antioksidante na čelu z likopenom in kvalitetne vlažilce kot je hialuronska kislina in naravna olja. Zaščitili se boste tudi pred UV sevanjem sonca.

Ker vemo, da izbira kreme najbolj ustrezne kreme ni tako lahka, nam pišite za nasvet in pomagali vam bomo izbrati za vas najboljše!

Pišite nam

kontaktirajte nas info@likopen.si

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt