Pridruži se

Najbolj učinkovita maska za obraz proti mozoljem

2016-12-30 13:32:34 0 Avtor: Likopen Prebrano: 2987
Najbolj učinkovita maska za obraz proti mozoljem

Preprosto in hitro ustvarite neverjetno nežno in učinkovito masko za obraz proti mozoljem

Odvečna maščoba in ogrci, ki kar ne izginejo, ne glede na to kaj delate. Vse skupaj pa poslabša še vlaga, potenje ali make-up. Če vaša koža potrebuje dodatno ojačanje in sprostitev, potem bo maska za obraz proti mozoljem z visoko koncentriranimi sestavinami, ravno prava rešitev za čistejšo in osveženo kožno strukturo. Maska iz zelene gline z dodatki, ki zmanjšajo in pomirijo mozoljčke, hkrati pa posrkajo odvečno maščobo in nečistoče iz vaše kože, ter tako preprečijo nastajanje novih neprijetnih ogrcev. Nanesite jo enkrat do dvakrat tedensko za 20 minut, in doživeli boste instantno osvežitev in pomiritev kože.

Zagotavljamo vam, da take maske še niste preizkusili, najbolje pa je, da lahko zmešate sebi primerne količine sestavin. Maska ne vsebuje konzervansov, sulfatov, parabenov ampak samo naravne sestavine v najčistejši obliki.

Pozabite na drage, že vmešane maske v tubah, ki lahko vsebujejo tudi škodljive kemikalije, saj boste ustvarili svojo iz najboljših sestavin proti mozoljem. 

3 sestavine za obrazno masko proti ogrcem in mozoljem

Kaj: Zelena glina Montmorillonite
Zakaj: Zelena glina ima močan prečiščevalni učinek, njena lastnost je močna sposobnost vpijanja tekočin (vlage), bogata je tudi z minerali. To pomeni da z obraza vpija, oziroma veže nase vso odvečno maščobo, nečistoče in strupe iz kože. Absorbira prekomerne količine olja in umazanijo, ter omogoči, da se pore na koži odprejo. Kalcijev betonit, ki se nahaja v glini, pospešuje krvni obtok in tako pospeši proces celjenja kože. Oži pore, tonira kožo, deluje kot piling, saj odstranjuje odmrle kožne celice ter tako pomlajuje teksturo.  

Kaj: Jojobino olje
Zakaj: Jojobino olje je eno najbolj nežnih olj in priporočljivo za mastno in aknasto kožo. Zaradi negovalne funkcije ohranja kožo dovolj vlažno, a ne premastno. Ima tudi blag proti vnetni učinek in ne maši por!

Kaj: Eterično Olje čajevca
Zakaj: Eterično olje čajevca je zelo močno, zato ga uporabimo zelo malo. A vendar ima odličen proti vnetni in atibaketrijski učinek na mozolje. Olje z lahkoto prodre skozi maščobo na koži in doseže pore ter bakterije, ter tam preprečuje njihovo razmnoževanje.


Postopek za izdelavo maske za obraz

Potrebujete:

  • 1-2 žlici zelene gline Montmorillonite
  • 3 - 4 kapljice olja čajevca
  • žlička jojobinega olja in voda po občutku

Postopek:

  1. Vzemite dovolj globoko posodico ali skodelico in stresite vanjo zeleno glino. V glino poleg jojoba olja po potrebi vmešajte vodo, da boste dobili gladko, lepo mazljivo pasto, ki jo boste lahko nanesli na celoten obraz.
  2. Pasti dodajte kapljice olja čajevca.
  3. Umijte obraz in ga osušite, nato nanesite glineno masko po celem obrazu.
  4. Pustite na koži delovati 20-30 minut, maska se bo izsušila.
  5. Sperite z mlačno vodo in obraz osušite. Nego nadaljujte s tonikom in vašo priljubljeno vlažilno kremo (za mastno kožo).

Na začetku uporabe lahko masko izdelate vsak drugi dan, kasneje pa bo dovolj enkrat do dvakrat na teden oziroma po potrebi. Priporočamo, da masko kombinirate z rednim dvakrat dnevnim čiščenjem kože z namenskim čistilnim gelom za mastno kožo z mozolji.

Tako izdelana maska za obraz proti mozoljem je bolj zdrava in cenejša od že pripravljenih mask, saj samo na začetku kupite obe olji, ki zadostujeta za več mesecev redne uporabe. Dokupite pa samo zeleno glino.

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt