Pridruži se

Pigmentni madeži in rešitev za enakomeren ten kože

2016-10-11 11:23:18 0 Avtor: Likopen Prebrano: 120751
Pigmentni madeži in rešitev za enakomeren ten kože

Če se želite znebiti pigmentnih madežev, doseči enakomerno polt in gladek videz kože, potem morate poznati vzroke in rešitve, da boste odstranili rjave madeže na koži.

Odkrijte kako lahko neenakomerna polt postane preteklost

Zakaj nastanejo pigmentni madeži (hiperpigmentacija)? 

Sivi ali rjavi madeži in temne lise na koži so naraven odziv na zunanje dejavnike (sonce), lahko pa jih sprožajo tudi notranji telesni procesi kot so menstruacija in posledično nihanje hormonov. Ampak to ni glavni vzrok madežev. Največji krivec zakaj je vaša polt neenakomerna in posejana z madeži, je dalj časa trajajoče izpostavljanje sončnim žarkom (UV-A) brez zaščite. Začne se že v otroštvu in nadaljuje v odraslosti, koža je vse bolj obarvana in lisasta. Ampak nikoli ni prepozno! Pigmentnih madežev se lahko znebite tudi, če začnete delati na tem pozneje. 

Pigmentacija kože nastane kadar telo proizvaja preveč melanina. Melanin je pigment, ki ga proizvajajo kožne celice imenovane – melanociti.  Nastajanje melanina aktivira encim tirozinaza. Ključno, da se boste znebili pigmentnih madežev je zaviranje tega encima. 

Nezaščiteno izpostavljanje UV svetlobi sončnih žarkov je glavni vzrok nastanka ene od vrst pigmentacije kože, ki se imenuje melazma. Poleg tega je sonce v veliki meri krivo tudi za starostne pege

rjavi madeži na koži
Hiperpigmentacija, rjavi madeži na koži kot posledica vnetja, aken


Pigmentni madeži lahko nastanejo tudi kot posledica vnetij ali poškodb. Dokaj pogosto nastanejo zaradi aken, ko se koža celi. To vrsto rjavih madežev imenujemo "po vnetna hiperpigmentacija" in je bolj pogosta pri ljudeh s temnejšo barvo kože.  

Da se boste znebili madežev, vam ni potrebno plačevati dragih posegov z laserji, saj lahko uporabite naravne sestavine, ki zavrejo temnenje kože! 

Kako se znebiti pigmentnih madežev na obrazu?

Skrivnost doseganja svetle polti in enakomernejše kože, kot jo imajo azijska dekleta, je v doslednem izvajanju dveh stvari: Nanos kreme proti pigmentnim madežem in stalna zaščita pred soncem.

Krema proti pigmentnim madežem

Preden preiščete celoten internet v iskanju izdelka proti pigmentnim madežem ali preizkušate domače recepte, se vprašajte, kaj je vzrok neenakomerne kože. Če vemo, da je to povečana proizvodnja melanina potem morate, da boste osvetlili madeže na koži, uporabiti kremo za beljenje kože, ki bo direktno vplivala na melanocite in tirozinazo, encim ki povzroča obarvanost kože. Tega so sposobne nekatere naravne sestavine, ki zavirajo encim, hkrati pa pomlajujejo kožo. Znanstveniki še niso natančno ugotovili, kako točno delujejo, a rezultati raziskav so pokazali enako učinkovitost v primerjavi s hidrokininom, ki je najbolj popularen v ZDA (na recept), ampak je prinašal veliko neželenih stranskih učinkov. 

Krema proti pigmentnim madežem

Paket kreme proti pigmentnim madežem Rebel Dermopeel

Krema osvetli rjave pigmentne madeže zaradi UVA žarkov in kot posledica aken. Vzpodbuja obnovo, koža postane svetlejša in enakomernega odtenka. Vsebuje azelainsko, kojično kislino in arbutin, hkrati pa kvalitetno vlaži kožo z glicerinom. Zaščitna krema Shiled je namenjena preprečevanju nastajanja pigmentnih madežev in prezgodnjega staranja kože.

79,99€

3 kozmetične sestavine za enakomernejšo barvo kože: 

 • Azelainska kislina
  Odlična naravna sestavina, ki zavira tirozinazo in tudi uničuje abnormalne melanocite. Manj učinkovita je pri starostnih pegah. Stranski učinki in draženje je zelo redko, učinki pa tako močni kot jih ima hidrokinin. Poleg tega je azelainska kislina tudi uspešna v boju proti ogrcem in mozoljem.
 • Kojična kislina
  V študijah o doseganju enakomerne barve kože, velja kojična kislina za eno najbolj učinkovitih sestavin. Zelo popularna je v azijski lepotni kulturi in kozmetični industriji, kjer je bela obrazna polt žensk zelo cenjena. Vzpodbuja tudi obnovo kožnih celic povrhnjice in tako pomlajuje kožo. Zelo uspešna je pri starostnih pegah in melazmi. V večjih koncentracijah je lahko dražeča, prav tako pa je zelo slabo obstojna na zraku.
 • Arbutin - izvleček zdravilne rastline Vednozeleni gornik (bearberry)
  Varnejši derivat iz naravne rastline vednozeleni gornik ima tudi zaviralne učinke na tirazonazo, brez da povzroča odmiranje celic. Arbutin je za razliko od zgoraj naštetih sestavin, bolj učinkovit pri svetlemu tenu kože. Zagotavlja nežen belilni učinek na kožo, koncentracija arbutina pa ne sme biti prevelika, ker lahko povzroči po vnetno hiperpigmentacijo. 

Zaščita pred soncem s kremo in oblačili bo preprečila nastanek melanina in rjavih madežev

Bistveno pri preprečevanju temnih madežev je kontrolirano nastavljanje sončnim žarkom. Soncu se je potrebno izogibati, kadar to ni nujno potrebno, hkrati pa moramo vedno uporabljati dobre sončne kreme, ki kožo vlažijo in zaščitijo.

UV žarki so prisotni tudi pozimi, še posebej v gorah in ob morju prodrejo tudi skozi oblake. Še posebej pozimi moramo uporabljati vlažilno kremo, ki zaščiti kožo pred mrazom in izsušitvijo. Naj bo ta krema takšna, da vsebuje tudi UVA zaščito. Naše vlažilne kreme proti gubam prav vse vsebujejo tudi UV zaščito(SPF)

Stalna vsakodnevna uporaba sončne kreme bo preprečila širjenje in temnenje že nastalih pigmentnih madežev na koži in vas bo ščitila pred nadaljnjo pigmentacijo, zaradi poškodb od sonca. Sončna krema varuje tudi pred nastankom opeklin in nevarnega kožnega raka. 

Če se vam zdi odveč stalno ščititi pred soncem, ki povzroča pigmentne madeže, vam povemo še en odličen razlog zakaj je to za vas koristno. Namreč poleg spremembe barve polti, sonce povzroča neprimerno hitrejše staranje kože in gube!

Vedno tudi iščite senco in po možnosti nosite zaščitna pokrivala (klobuke)

Odstranjevanje pigmentnih madežev s kremami ali laserji je brezpredmetno, če ne boste sočasno zaščiteni pred ultravijoličnim sevanjem sonca z oblačili in sončnimi kremami.

vlažilna krema z visokim faktorjem

Zaščitna sončna krema s faktorjem 50 Rebel Shield

Poleg odličnega vlaženja in anti-age učinka bo preprečevala nastanek pigmentnih madežev in vas ščitila pred nastankov opeklin. Vsebuje visoko UVA+++++ zaščito, idealno za kožo nagnjeno k neenakomernemu odtenku.

42,62€

Kdaj bo koža postala enakomernejše barve in strukture? 

Enakomeren ten kože boste dosegli razmeroma hitro, če boste upoštevali navodila. Vsak dan zvečer nanesite kremo za pigmentne madeže, čez dan pa uporabljate zaščitno sončno kremo. Izogibajte se soncu, zadržujte se v senci, tudi v zimskem času. Prvi zelo opazni rezultati bodo vidni že po 30 dneh, najboljši pa tja do 45 dni uporabe (odvisno od posameznika). Koža bo postala svetlejšega odtenka in enakomerne barve po celotnem obrazu. 

Uporaba kreme za rjave madeže

Uporaba kreme za beljenje kože je hitra in enostavna. Zvečer nanesete vrečico z vsebino enakomerno po obrazu, tam kjer imate neenakomerno barvo kože in madeže. Pustite delovati čez noč.

Krema za pigmentne madeže in hkratna uporaba zaščitne sončne kreme vam bo povrnila enakomeren odtenek kože

Poleg odpravljene obarvanosti kože boste po končani uporabi opazili tudi nekatere ugodne učinke: Vaša koža bo pomlajena, saj kojična kislina vzpodbuja tudi odstranjevanje odmrlih kožnih celic, opazno izboljšana bo kožna struktura in tekstura. Koža se bo manj mastila, pridno pa morate uporabljati vlažilno kremo, ki bo ščitila pred UV sevanjem.  

Nakup

 • 10% popusta na hkratni nakup obeh izdelkov v paketu
 • Brezplačna poštnina
 • Darilo in kupon
 • Vodič z nasveti za nego kože

Uporabite kodo: PIGMENT10

*velja za hkratni nakup Rebel Dermopeel kreme za pigmentne madeže in Rebel Dermopeel Shield SPF50+ v paketu.  Nadaljujte Na blagajno, na koncu vnesite kodo PIGMENT10 v polje "Vnesi kupon".

Drugi načini odstranjevanja pigmentacij

Retinoidi

Retinoidi vzpodbujajo kožno obnovo, odstranjevanje odmrlih kožnih celic in prehod mlajše kože na površje je pospešeno. Tako se temnih madežev na koži hitreje znebite. Retinoidi delujejo tudi proti vnetno. Retinoidi so na voljo na recept predvsem v kremah proti mozoljem. Najbolj poznan je tretinoin. Pojavi se lahko občutljivost in draženje kože. 

Lasersko odstranjevanje pigmentnih madežev in rjavih lis

Z laserskimi posegi lahko odstranjujemo večje lise in pigmentne madeže, ki nastanejo zaradi različnih vzrokov. Postopek je zahtevnejši, saj se pred tretmajem in po njem ne smete izpostavljati soncu. Po čiščenju in pripravi pa se obraz (in dekolte) obseva s svetlobnimi pulzi. Segrevajo se melanociti kar povzroča razpad melanina v koži, prepreči pa se tudi nadaljnje nastajanje. Laserski posegi so običajno učinkoviti a lahko z več stranskimi učinki. Pojavlja se pekoč občutek, zategovanje, potrebno se je izogibati soncu, koža pa je rdeča in se lušči še nekaj tednov kasneje. Prav tako je to razmeroma drag postopek, saj je cena za paket 5. do osmih tretmajev okoli 300€. 

Viri: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-4362.1991.tb04362.x/abstract, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2114832 

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt