Pogoji poslovanja

Z uporabo in nakupi na spletni strani Likopen.si se strinjate s spodaj navedenimi pogoji in jih v celoti razumete.

Spletna trgovina Likopen je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in zakoni, ki urejajo področje spletne trgovine.

Spletna trgovina Likopen (v nadaljevanju »trgovina« ali »Likopen«) upravlja Rok Zemljič s.p., v nadaljevanju Likopen ali podjetnik.

Dostopnost informacij(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza) način plačila in dostave) časovno veljavnost ponudbe) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Osnovni podatki podjetja   

Rok Zemljič s.p.
Postružnikova 2 
9240 Ljutomer
 
tel: 031 534 338

IBAN SI56 6100 0001 5494 351   (T)   DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA


E-mail: info@likopen.si

Varovanje osebnih podatkov  

Podjetnik se zavezuje, da bo varoval osebne podatke uporabnikov. Osebne podatke bo podjetnik uporabil izključno za lastne potrebe (izpolnitev naročila, pošiljanje informativnega gradiva, računov, promocij ...).

Osebni podatki v nobenem primeru in pod nobenim pogojem ne bodo predani tretji osebi.

Pogoji naročanja   

Likopen sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo nepotrjeno. Po prejemu obvestila, da je naročilo nepotrjeno preklic naročila ni možen.

Naročila spremljamo preko spletnega vmesnika.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga  

Kupec mora o nameravanem vračilu pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@likopen.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Blago mora biti ob vrnitvi nerabljeno in nepoškodovano.

V primeru mehanskih poškodbah, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način. 

Navodila za uporabo nakupovalne košarice   

Naročilo je možno spreminjato do točke, ko pritisnete na gumb Potrdi izpisane podatke na pogledu Povzetek naročila. Od tega trenutka dalje naročilo dobi status nepotrjeno, in ga ni več mogoče spreminjati.

Akcije, s katerimi lahko spreminjate nakupovalno košarico, predno se odločite, da nakup zaključite.

Akcija Opis

Izbriši S priskom na gumb X odstranite izdelek iz nakupovalne košarice.

Osveži količine v košarici S pritiskom na gumb osvežimo cene v nakupovalni košarici. Namenjen je izračunu novih cen, če spremenimo količino enemu ali večim izdelkov.

Oddaj naročilo S pritiskom na gumb nadaljuj in potrdi naročilo zaključite z nakupovanjem.

Postopek naročanja   

1. Naročilo je nepotrjeno:

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo nepotrjeno. Kupcu so na spletni strani ponudnika dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno:

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano:

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Likopen skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina Likopen si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Obveščanje in e-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi. 

Razveza odgovornosti glede izdelkov in nasvetov

Ta spletna stran ne ponuja zdravniških nasvetov, niti ne poskuša diagnosticirati ali zdraviti katerokoli težavo s kožo ali stanje kože. Če imate zdravstvene težave s kožo, vas prosimo, da obiščete zdravnika ali dermatologa. Vsi izdelki morajo biti uporabljani v skladu z navodili na izdelku IN na tej spletni strani. Prenehajte z uporabo katerega koli izdelka, ki vam povzroča draženje (rdečica, srbenje, pekoč občutek, luščenje, občutljivost ali druge simptome). Če ste nezadovoljni s katerimkoli izdelkom, nas o tem čim prej obvestite. Informacije s te spletne strani ali preko našega podjetja ne nadomeščajo osebnega posvetovanje z dermatologom ali z vašim zdravnikom in se jih ne sme razumeti kot individualni zdravniški nasvet.

Načini dostave, dobavni roki 

Dostavo naročenega blaga opravlja podjetje Pošta Slovenije d.o.o. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, vam pustijo obvestilo. Rok dviga paketa na pošti je 15 delovnih dni. Za vse pošiljke velja enotna cena poštnine 3,9€ in se plača trgovini Likopen. 

Naročila, oddana do 19:00 ure vsak delavnik, praviloma oddamo že naslednji dan, najkasneje pa v naslednjih dveh delovnih dneh. V primeru, da to ni mogoče, stranko obvestimo po telefonu (če je na voljo) ali po e-pošti.

Poštno ležeče Poštno ležeče je način pošiljanja pošiljk na vse poslovalnice Pošte Slovenije. Prejemnik si izbere katerokoli slovensko poslovalnico, vendar je potrebno napisati točno številko poštne poslovalnice (1000 Ljubljana NI dovolj). Namesto naslova (ulica, cesta in hišna številka) se na pošiljko izpiše Poštno ležeče. Tako kot pri pošiljanju na dom, je čas potovanja pošiljke do 3 dni.

Prejemnik pošiljke tako na dom ne dobi NOBENEGA obvestila o čakajoči pošiljki. Pošiljka na izbrani pošti čaka na prevzem 15 dni.

Cenik poštnine

Poštnina: 3,92 EUR

Pri plačilu po povzetju kupec plača Pošti Slovenije provizijo za prenos denarja, ki znaša 1,05€ za naročila do 98,00€. Za večja naročila znaša provizija 1% od zneska kupnine. Nad 501€ je provizija 5,36€. Plačilu provizije Pošti Slovenije se lahko izognete, če kupnino plačate po predračunu.

Naročilo, ki presega vrednost 50€ vam dostavimo brezplačno, vseeno pa plačate provizijo za prenos denarja Pošti Slovenije, če niste plačali po predračunu

Zavrnitev naročila   

Trgovina Likopen lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, naročilo zavrne. Zavrni lahko tudi vsakršno naročilo, za katerega meni, da ni pristno ali da kupec želi namerno škodovati podjetju z neprevzemom paketa. 

Plačilni pogoji   

Plačilo je možno:

Z gotovino ob prevzemu

Z nakazilom na račun podjetnika po predračunu / ponudbi)

Preko Paypal vmesnika tudi s plačilno kartico

Ponudnik Likopen.si si pridružuje pravico da pozove kupca k drugačnemu načinu plačila (običajno plačilo po predračunu namesto po povzetju)

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil). 


Cene   

Cene ne vsebujejo DDV, saj podjetnik ni davčni zavezanec

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu "V obdelavi" ali "Potrjeno"). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Garancija 

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Vračilo ali zamenjava blaga 

Že kupljeno blago lahko stranka pošlje nazaj in zamenjali ga bomo za drugo blago. V kolikor pride do razlike v vrednosti blaga - razliko vrnemo (če je vrednost blaga nižja od prvotno naročenega) oziroma je potrebno doplačilo (če je vrednost zamenjanega blaga višja od prvotno naročenega).

Strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.

Kupcu pripada pravica, da v 14. dneh sporoči podjetju, da odstopa od pogodbe, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktna e-mail naslov:  info@likopen, vrniti pa v 30. dneh od dneva nakupa oz. obvestila o odstopu od pogodbe. Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Vračilo že uporabljenih kozmetičnih izdelkov ni mogoče. 

Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Pravica do obveščanja

• informacija: imate pravico do neplačljivih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@likopen.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

• obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@likopen.si.

• preklic privolenj: dovoljenje za obveščanje ste v toku naročevanja izrecno dovolili. Želimo vas opozoriti, da se bo podjetnik upravljalec trgovine Likopen po svojih najboljših močeh trudil zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani. Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!

Ukinitev računa oziroma poslovanja s potrošnikom

Likopen.si si pridržuje pravico do prenehanja poslovanja s katerim koli potrošnikom, ki opravi ali namerava opraviti nakup v spletni trgovini. Še posebej pri zlorabah kot so neprevzem naročenega artikla, oddajanje lažnih naročil, oddajanje naročil z nepravilnimi podatki. Likopen.si ni potrebno potrošniku navesti razloga za prekinitev poslovanja z njim. 

V pogoje poslovanja je vključena tudi politika zasebnosti.Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt