Pridruži se

Kako preprečiti prezgodnje staranje kože

2016-07-12 11:32:14 0 Avtor: Likopen Prebrano: 2239
Kako preprečiti prezgodnje staranje  kože

Koža se začne gubati tam nekje okoli 25. do 30. leta. Prve gube se začnejo najpogosteje pojavljati na predelu okrog oči in pri kotičkih ustnic. Če hočemo ta proces v nadaljnje preprečevati oziroma ga učinkovito upočasniti se moramo tega lotiti takoj, ko opazimo znake staranja na koži, kar pa lahko storimo na več načinov. Več kot se jih poslužujemo bolj bomo uspešni pri ohranjanju mladostnega videza  kože.

  • Ker UV žarki izdatno slabijo kolagen in elastin, ter tako povzročajo prezgodnje staranje in gube, je nadvse pomembno, da svojo kožo redno ščitite pred soncem. Zato je priporočena uporaba kozmetike z zaščitnim faktorjem, svojo kožo pa lahko zaščitite tudi z uporabo sončnih očal, klobukov in oblačil. Omeniti velja še, da tudi z uživanjem nekatere hrane (npr. oranžnega sadja in zelenjave ter paradižnika) lahko zmanjšate vpliv škodljivih sončnih žarkov na kožo. Vendar pa se morate zavedati, da poleg vsega naštetega prekomerno izpostavljanje soncu po nepotrebnem še vedno ni priporočeno. Prva obramba pred "fotostaranjem" je prav zadrževanje v senci ob močnemu soncu. 
    Preberite tudi: Posledice prekomernega sončenja na koži

  • Če se hočete izogniti gubicam morate v prvi vrsti poskrbeti, da bo koža vedno dobro navlažena. Vsakodnevno vlaženje kože je izrednega pomena, še posebej če ste nagnjeni k suhi koži, saj se ta guba hitreje. Če je koža dovolj navlažena je s tem bolj prožna oziroma elastična. Kožo lahko dodobra navlažite s kozmetičnimi izdelki, kateri ustrezajo tipu vaše kože in s tem, da pijete zadostne količine vode. 

  • Športne aktivnosti lahko ohranjajo mladosten videz kože, kar kažejo tudi raziskave znanstvenikov na univerzi v McMaster v Ontariu. Prišli so do odkritja, da je pri športno aktivnih ljudi plast pokožnice veliko tanjša, usnjica pa veliko debelejša in prožnejša, v njej se lažje ohranja kolagen. Redna vadba poganja kisik in hranilne snovi skozi telo in tudi v kožo. Vadba zmanjša tudi stres, ki je lahko kriv za nekatere izbruhe izpuščajev, rdečice, aken.  

  • Če hočemo ohraniti mlajši videz kože je več kot dobrodošlo, če se odrečete kajenju in pogostemu pitju alkohola. Kajenje in alkohol povzročata dehidracijo v koži, izgubo kolagena in s tem elastičnosti v koži kar privede do nastanka gub. Antioksidanti, tudi likopen, lahko omilijo nastalo škodo. 

  • Kozmetika proti staranju kože je lahko izjemno učinkovita pri preprečevanju nastanka gub, če le izberete pravo. Najboljša je taka, ki vsebuje čim več antioksidantov, ki pa jih lahko tudi, čeprav v manjši meri, zaužijemo z nekaterimi živili. V dobrih kremah proti staranju ne sme manjkati tudi naravnih olj in koži podobnih sestavin. Kozmetiko proti staranju kože poznamo v obliki krem, čistilnih gelov, mlek, mask, serumov., pa tudi pilingov, ki preprečujejo staranje kože tako, da z njene površine odstranjuje suho, odmrlo, kožo.

  • Zdrava in uravnotežena prehrana predstavlja pomemben ključ do ohranjanja mladostne kože. Če se prepogosto prehranjujete z nezdravo prehrano, ki je polna soli in sladkorjev lahko to privede do prezgodnjega staranja. Veliko sestavin, ki pospešujejo vnetja je največkrat v predelani hrani, nasičenih maščobah in rdečem mesu. Po uživanju veliko le tega se tvorijo prosti radikali, ki pospešujejo staranje kože.

naroči se na e-novice

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt