Pridruži se

Salicilna kislina proti mozoljem

2017-02-28 20:00:54 0 Avtor: Likopen Prebrano: 3677
Salicilna kislina proti mozoljem

Salicilna kislina je po sestavi podobna aspirinu (acetilsalicilna kislina) in ima zato podobne proti-vnetne učinke, kar jo naredi učinkovito proti mozoljem in tudi drugim kožnim težavam. Zaradi svojega antibakterijskega delovanja je koristna sestavina v kremah proti mozoljem in čistilnih gelih za mastno kožo. 

Salicilna kislina je topna v maščobah in zato zlahka preide v pore na mastni koži, kjer nastajajo mozoljčki. Ogrci in mozoljčki so skupek zlepljenih odmrlih celic v porah. Salicilna kislina poveča količino vlage v koži in razdira vezi, ki povzročajo lepljenje kožnih celic in s tem posledično ogrce in akne. Poleg tega tudi učinkovito zmanjša mastnost kože in tudi obarvanost, ki ostane kot posledica izbruhov aken. A za tak učinek jo moramo uporabiti v produktu, ki ga pustimo nekaj časa delovati na koži. 

Ker ima keratolitičen učinek - odstranjuje odmrle kožne celice in pomaga pri hitrejši obnovi kože, je koristna pri vnetjih kot so mozolji, pa tudi prhljaj, psoriaza... 

Redna uporaba salicilne kisline: 

  • Preprečuje razvoj novih mozoljev
  • Raztaplja ogrce, čepke v zamašenih porah
  • Deluje proti vnetno (podobno kot aspirin) - lahko zmanjša vnetje v porah in oteklino
  • Omogoča hitrejšo obnovo kože, s tem pa lepšo in bolj sijočo polt

Kreme s salicilno kislino

V kolikor je vaša koža bolj mastna, in nima veliko mozoljčkov, priporočamo uporabo čistilnega gela za mastno in aknasto kožo. Če imate poleg mastne kože tudi akne in ogrce, pa preizkusite kremo z azelainsko in salicilno kislino, katero nanesemo zvečer, na koži pa deluje ponoči. 

S klikom na spodnjo sliko si oglejte vse kreme s salicilno kislino

kreme s salicilno kislino

Koliko časa jo lahko uporabljam in kakšni bodo učinki?

Salicilna kislina je res prvovrstna sestavina in služi kot osnovo za nego aknaste kože. Zato jo pri nas najdete v čistilih za obraz. Prisotna je tudi v čistilnem mleku za vse, ki imate tudi bolj občutljivo kožo na obrazu. Uporablja se lahko stalno, oziroma dokler ne prerastemo obdobje mastne kože s pojavom mozoljem. Običajno se na kožo nanese s čiščenjem obraza, in pa tudi čez noč v kremi proti aknam. 

Na začetku na povrhnjici ne bo opaziti kakšnih sprememb. Z nekajkratno uporabo pa se izboljša struktura, koža postaja bolj enakomerne barve, nastaja manj mozoljčkov, mastnost kože se zmanjšuje

Kakšni so stranski učinki salicilne kisline?

Stranski učinki v kozmetiki so zaradi nizkih koncentracijah blagi, če sploh so. Pojavi se lahko rahlo pekoč občutek na koži. Previdnost je potrebna pri hkratni uporabi drugih zdravil proti aknam. Posvetujte se s svojim zdravnikom. Salicilna kislina tudi ni primerna za osebe, ki so alergične na aspirin oziroma na salicilate.  

naroči se na e-novice

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt