Pridruži se

Pravilno in učinkovito stiskanje mozoljev

2016-11-15 11:19:54 0 Avtor: Likopen Prebrano: 2598
Pravilno in učinkovito stiskanje mozoljev

Ni slabšega, kot se zbuditi z ogromnim mozoljem, po možnosti še z veliko oteklino in rdečo kožo v okolici. Prav v sredini pa bela bulica, ki kar čaka, da jo stisnete. Z dobrimi izdelki proti mozoljem lahko izrazito umirimo nastajanje takšnih vrst aken.  

Ampak samo s pravilnim stiskanjem mozolja boste najbolj učinkovito zmanjšali njegov obseg, preprečili širjenje in pospešili čas do izginotja. Izluščili vam bomo nekaj najboljših nasvetov in natančna navodila, kako ravnati v primeru tovrstnih mozoljčkov, da kar da da hitro izginili.

Stiskanje mozoljev, da ali ne? 

Verjetno vam je kdo že povedal, da ne smete stiskati mozoljev. Res, če ne boste stisnili mozolja pravilno, lahko še bolj poškodujete kožo in razširite vnetje. Ampak, če pa to naredite na koži prijazen način, kot vam bomo razložili, potem boste zagotovo uspešni in mozoljčki bodo še hitreje izginili. 

Osnova za pravilen začetek je pravi čas, kadar je mozolj pripravljen na iztisnitev. To pomeni, da ima značilno belo pikico na vrhu, hkrati pa je videti in občutiti zatečenost (bulico) na koži.  

mozolj z belo kapico pripravljen na stiskanje
Mozolj (pustula), ki ima značilno belo barvo na vrhu, in je pripravljen da ga stisnete


Če ni bele pikice, potem mozolj pustite pri miru, še posebej bolj razširjene, globoke in podkožne mozolje. Stiskanje teh največkrat privede prav do nasprotnega - mozolj se še poveča in vnetje razširi. Nastane rdečina in še bolj vidna nepravilnost na koži. Čas celjenja se bo še podaljšal. 

Pravilno stiskanje mozolja

Priporočamo da stiskanje opravite po tuširanju, ko je koža mehka in bolj sproščena, pore na koži pa odprte. 

Pred začetkom še očistite obraz s toplo vodo (nikakor vročo ali mrzlo), še bolje pa s čistilnim gelom za mastno in aknasto kožo. Tako bo koža bolj čista, brez nečistoč, z manj odmrlih kožnih celic,  mozoljček pa bo lažje odstranjen. 

  1. Za lažje iztiskanje vzemite iglo in jo razkužite z alkoholom. Počakajte, da se posuši. Običajna šivalna igla bo zadostovala, v kolikor je ostra. Nežno in previdno prebodite mozoljevo ali ogrcevo belo pikico na vrhu. Včasih to ni potrebno, ker vsebina že skoraj sama "sili" ven.
  2. Vzemite dva robčka in vanju ovijte kazalca na obeh rokah
  3. Mozolj stisnite iz dveh strani in prsta nežno potiskajte navzdol v kožo in proti mozolju. Ne uporabite preveč pritiska! Če je mozolj dovolj pripravljen bo počil, če pa ni, ga pustite pri miru, da ne naredite večje škode na koži.
  4. Stiskati prenehajte, ko se iz mozolja začne cediti prozorna tekočina ali kri.

Namig: Za lažje in bolj dostopno stiskanje uporabite odstranjevalec mozoljčkov in ogrcev

Zatem se prenehajte dotikati tega področja kože. Vsako nadaljnje stiskanje aken, ki še niso pripravljene, bo povzročilo nepotrebno iritacijo kože, razširitve vnetja ali povečalo možnost brazgotinjenja v prihodnosti. Najmanj kar si želite je povečanje mozolja ali celo trajnih brazgotin, kot posledica grobega ravnanja s kožo. 

Včasih mozolj še ni čisto dozorel in se lahko ponovno pojavi tekom dneva ali v roku parih ur. V tem primeru boste "operacijo" ponovili po istem postopku, nakar bi moral splahneti v zelo kratkem času. 

Kaj narediti po stiskanju? 

Mozoljček pustite čimbolj pri miru, ne dotikajte se ga, ne drgnite ali ščipajte. Za večjo učinkovitost in hitrejše zapiranje ranice nanj nanesite olje čajevca, ki deluje proti bakterijsko in blago proti vnetno. Nikakor ne uporabljajte alkohola, ker bo preveč izsušil kožo. Olje čajevca lahko uporabite tudi v odlični maski proti mozoljem z zeleno glino Montmorillonite.

Olje čajevca mozolji

Olje čajevca

Olje čajevca deluje blago proti vnetno in antibakterijsko ter je s tem odličen za nanos na kožo, kjer se pojavijo nezaželeni mozoljčki. Zavira rast in razmnoževanje mikrobov v mozoljih.

14,55€


Ne pozabite: Osnova za lepšo kožo brez nečistoč je v redni rutini in če so vaše težave z mozolji večje kot posamezni ogrci in mozoljčki, potem pričnite z uporabo učinkovitih sredstev proti mozoljem. Uporabljajte čistilni gel za mastno kožo in kremo proti mozoljem in vedno nanesite tudi vlažilno kremo. Oglejte si ponudbo naših izdelkov proti mozoljem. Včasih pa se boste morali sprijazniti s kakšnim posameznim mozoljčkom, še posebej dekleta in ženske, kadar vam ponagajajo hormoni.

Povezani prispevki

Komentarji

Napiši komentar

Poganja OpenCart
Likopen | Kozmetika z organskim likopenom © 2019

Kontakt